Leden Login

Uw hypotheekspecialist

  • Hypotheken
  • Verzekeringen
  • Overige financiële dienstverlening

Tarief hypotheekadvies voor starters

Vanaf €1495 euro

Tarief hypotheekadvies voor doorstromers

Vanaf €1995 euro

Stijgende huizenprijzen

Nieuws 1 maart 2016

Afgelopen week kwam het CBS met nieuwe cijfers over de woningmarkt. Wat blijkt? De huizenprijzen zijn de afgelopen maand het sterkst gestegen in een periode van bijna 8 jaar.

Lees meer

Historisch lage rente, voordeel of nadeel

Nieuws 24 februari 2016

Dankzij de lage rente is lenen erg goedkoop. Het afsluiten van een hypotheek was dan ook nog nooit zo aantrekkelijk! De term ‘gratis hypotheek’ is zelfs al in beeld. Ideaal dus wanneer je aan het lenen bent voor de aankoop van een woning of auto. Maar de lage rente kent ook een keerzijde. De uitzonderlijke lage rente is voor sparen en pensioenopbouw namelijk een ramp. De Autoriteit Financiële markt (AFM) maakt zich dan ook ernstige zorgen over de lange termijn gevolgen.

Lees meer

€100.000 belastingvrij schenken? Het mag (weer) in 2017

Nieuws 10 februari 2016

Ben je van plan een nieuwe woning te kopen? Of heb je een torenhoge hypotheekschuld die je graag wilt aflossen? In 2017 kun je gerust aankloppen bij bijvoorbeeld je ouders of oom en tante. Vanaf 1 januari van volgend jaar mag je namelijk weer €100.000 ontvangen, zonder dat je daar belasting over hoeft te betalen, mits je aan kunt tonen dat je dit geld gebruikt voor je woning.

Lees meer

Nederlandse hypotheekschuld neemt weer toe

Nieuws 5 februari 2016

In het tweede kwartaal van 2015 is, voor het eerst sinds ruim twee jaar, de Nederlandse hypotheekschuld weer toegenomen. In deze periode is er voor maar liefst 600 miljoen euro meer aan hypotheek opgenomen, dan er is afgelost. Dat blijkt uit gegevens die het CBS onlangs publiceerde.

Lees meer

Geldigheid van een hypotheekofferte

Nieuws 1 februari 2016

Een hypotheekofferte is een aanbod van de geldverstrekker, waarin staat tegen welke kosten en voorwaarden de hypotheek verstrekt kan worden. In de offerte zijn persoonsgebonden informatie en concrete gegevens opgenomen, zoals het financieringsbedrag, de looptijd, de rente en de aflossingsvorm. Hypotheek4you krijgt vaak vragen over de geldigheid van zo’n hypotheekofferte. In deze blog gaan we hier daarom op in.

Lees meer