Leden Login

Uw hypotheekspecialist

  • Hypotheken
  • Verzekeringen
  • Overige financiële dienstverlening

Tarief hypotheekadvies voor starters

Vanaf €1495 euro

Tarief hypotheekadvies voor doorstromers

Vanaf €1995 euro

Geldigheid van een hypotheekofferte

Nieuws 1 februari 2016

Een hypotheekofferte is een aanbod van de geldverstrekker, waarin staat tegen welke kosten en voorwaarden de hypotheek verstrekt kan worden. In de offerte zijn persoonsgebonden informatie en concrete gegevens opgenomen, zoals het financieringsbedrag, de looptijd, de rente en de aflossingsvorm. Hypotheek4you krijgt vaak vragen over de geldigheid van zo’n hypotheekofferte. In deze blog gaan we hier daarom op in.

In de hypotheekofferte staan vaak diverse data die te maken hebben met de geldigheid, namelijk de tekentermijn en de geldigheidstermijn. De offerte moet getekend en wel terug zijn bij de geldverstrekker vóór de datum van de tekentermijn. Hiermee wordt de offerte geldig tot en met de geldigheidstermijn. Deze geeft aan voor welke datum je bij de notaris moet zijn geweest voor het passeren van de hypotheek.

De tekentermijn is doorgaans zo’n 10 dagen geldig. Gaat u in die 10 dagen niet tot tekenen over, dan kunt geen rechten ontlenen aan de hypotheekofferte. De geldigheid van een getekende hypotheek offerte varieert voor verschillende geldverstrekkers, doorgaans tussen de 2 en 6 maanden.

De hypotheekofferte is overigens een taai document met lastige informatie. Schroom niet om aan Hypotheek4you alles te vragen wat je wilt weten over de hypotheekofferte. Het is namelijk belangrijk dat alle gegevens kloppen!