Leden Login

Uw hypotheekspecialist

  • Hypotheken
  • Verzekeringen
  • Overige financiële dienstverlening

Tarief hypotheekadvies voor starters

Vanaf €1495 euro

Tarief hypotheekadvies voor doorstromers

Vanaf €1995 euro

Flexwerkers krijgen steeds gemakkelijker een hypotheek

Nieuws 26 november 2015

Een vaste arbeidsovereenkomst is tegenwoordig verre van vanzelfsprekend. Toch is het voor flexwerkers vaak erg lastig om een hypotheek te krijgen. Dat komt omdat banken nog niet meegaan met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Zij willen dat deze flexwerkers aantonen dat ze de afgelopen drie jaar een stabiel inkomen hebben ontvangen. Op basis daarvan wordt besloten of er wel of niet een hypotheek verstrekt wordt.

Toekomstperspectief

En dat is best ouderwets. Want is het niet veel belangrijker om naar toekomst te kijken, in plaats van te toetsen op basis van het verleden? Dat vonden Randstad, Obvion en Vereniging Eigen Huis ook. Begin van dit jaar startten zij een pilot waarin niet langer de nadruk ligt op het inkomen van de afgelopen drie jaar, maar juist op het toekomstperspectief van de betreffende persoon. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een scan, ontwikkeld door arbeidsmarktonderzoeker Intelligence Group. Deze scan kijkt naar de arbeidskansen van de flexwerkers in de komende 5 jaar. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de bereidheid om te investeren in opleidingen en cursussen, de flexibiliteit en de mobiliteit van de medewerkers.

Bij Hypotheek4you begeleiden wij starters én doorstromers bij het afsluiten van een hypotheek. Neem gerust eens contact met ons op en ontdek wat jou mogelijkheden zijn!